Att utnyttja moderna byggmetoder och hybridsystem är något som MiTek verkligen tror kommer att ha en bestående inverkan på hållbart byggande. Det var vad vår kommersiella chef och försäljningschef, Peter Koski, höll en föreläsning om på årets Nordbygg-mässa i Stockholm tidigare i år.

Här är några höjdpunkter av vad han sa:

“På MiTek är vi övertygade om att framtidens hållbara bygglösningar ligger i olika kombinationer av material, hybridsystem och kompositer.”

“Men vad är ett hybridsystem? Vad är ett kompositmaterial?”

“Det är precis som det låter – tekniker och metoder som kombinerar de bästa egenskaperna hos olika material. Till exempel är det möjligt att kombinera material med olika densitet, vikt, hållbarhet, styrka och elasticitet för att skapa system som överträffar de individuella materialens prestanda.”

“På MiTek har vi erfarenhet av att utveckla system och systemlösningar som kombinerar stål och trä. Golvbjälklaget Posi-Joist är ett hybridsystem av stål och trä. Det ger lätta och tunnare golv med utmärkta ljudisolerande egenskaper. Posi-Joist finns i fyra flexibla system med minimikrav för ljudklass A och B.”

“För att fullt ut utnyttja materialens egenskaper är det viktigt att ta hänsyn till hela konstruktionen. Detaljerna i Posi-Joist är till exempel inte placerade lodrätt utan har diagonaler i stål, vilket gör att vi kan utnyttja stålets och träets egenskaper optimalt. Vi får en diagonal som till exempel absorberar lågfrekventa vibrationer, de stegljud som är så svåra att eliminera i träkonstruktioner.”

“Ur ett hållbarhetsperspektiv är dessa hybridsystem överlägsna när det gäller att utnyttja material och resurser på bästa sätt. Att välja rätt material för varje komponent kommer att maximera pestanda, minimera vikt och volym samt minska koldioxidutsläpp i samband med produktion och transport, samtidigt som det resulterar i överlägsen akustik och ljudisolering.”

“Så, sammanfattningsvis – hybridsystem, kompositer, material, samarbete – det är lika enkelt som vilket teamwork som helst. Olika egenskaper kombineras och blir något ännu bättre. Tillsammans blir vi starkare.”

Upptäck fördelarna med Posi-Joist

Förfrågan Posi-Joist