MiTek har vunnit ett av Storbritanniens finaste priser för byggsystem och -produkter, nämligen Housebuilder Product Awards 2024.

Posi-Joist har funnits på den brittiska marknaden sedan 1995 och är det självklara valet för husbyggare över hela Storbritannien. Systemet har vunnit sin popularitet tack system som sparar tid, arbetskostnader och koldioxid. Dess popularitet kan också härledas till införandet av The Future Home Standards (FHS), vilket är ett regelverk som syftar till bättre energieffektivitet och lägre klimatpåverkan i nyproducerade bostäder.

Införandet av standarden har ökat efterfrågan på tekniker och material för hållbara bostäder. De högre ambitionerna har också ökat intresset för avancerade system som stödjer ny teknik och som är mångsidigt, ekonomiskt och robust.

Posi-Joist hjälper husbyggare att uppfylla FHS-föreskrifterna, vilket gör att de får lättare att  möta några av de stora utmaningarna som de nya reglerna medför.

“Vi är otroligt stolta över att vinna denna utmärkelse och det är fantastiskt att fördelarna med Posi-Joist har uppmärksammats av den prestigefyllda juryn,” säger Tim Garner, Commercial Director MiTek UK & Ireland. “Posi-Joist har blivit golvbjälklaget för ett ständigt ökande antal byggare. Dess öppna webbdesign, prestanda, miljömässiga egenskaper och kvalitet imponerade på domarna.”

“Vi kommer fortsätta att driva på för nya innovationer, som möjliggör för sektorn att förverkliga sina ambitioner och designa, tillverka och bygga bättre,” avslutar Tim.

Bakom utmärkelsen står de viktiga brittiska branschorganisationerna Home Building Federation och National House Building Council och i juryn satt namnkunniga personer inom samhällsbyggnad.

Upptäck fördelarna med Posi-Joist

Förfrågan Posi-Joist